EKOTURİZM ve

info@ ekoturizmdernegi.org

PROJELERİMİZ

Türkiye Ekoturizm Envanteri Çıkarma Projesi
Tüm Türkiye'yi kapsayan bu projemizin amacı, Türkiye'nin tüm bölgelerindeki mevcut ekoturizm faaliyetleri
ekoturizm / ekotarım işletmeleri, milli parklar, ekoturizme uygun koruma alanları ve ekosistemlerin bir envanterini çıkarmak ve bu yolla bir yandan mevcut ekoturizm işletmecilerini ve bu alanda faaliyet gösteren seyahat acentalarını birbiriyle buluşturacak bir ortak platform oluşturmak, diğer yandan da potansiyel ekoturizm olanaklarını ortaya çıkarmaktır.
Projenin 2012 yılı sonunda sonuçlanmasını hedefliyoruz.
Proje çalışmasının sonuçları bu sayfada yayınlanacaktır.

I. Ulusal Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Sempozyumu
2011 yılı içinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz "I. Ulusal Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Sempozyumu" ile, ülkemizdeki turizm profesyonellerini, bir yandan konuyla ilgili bilim kurumlarıyla, diğer yandan tüm ilgili sivil toplum aktörleriyle ve devlet ve kamu kuruluş temsilcileiryle buluşturmayı hedefliyor. Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm üzerine teori ve pratiğin birarada tartışılacağı bir platform olması hedeflenen bu sempozyumun, sektöre ve yetkililere yol göstermesini umuyoruz. Yeri ve tarihi yakın zamanda duyurulacak olan sempozyumla ilgili gelişmeleri bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Derneğe
Üyelik